15x Q&A over powderbrows (PMU)

In deze blog bespreken we de 15 meest gestelde vragen over de powderbrow (PMU) behandeling. Staat je vraag er niet tussen of wil je toch graag persoonlijk advies? Wees dan niet bang om een een gratis consult te boeken of een berichtje te sturen! We helpen graag. 

Q: Is deze PMU techniek pijnlijk?
A: Nee, absoluut niet! De pijn is voor veel mensen te vergelijken met epileren.

Q: Hoelang duurt een powderbrow behandeling?
A: De behandeling gemiddeld 1,5-2 uur. We plannen de afspraak altijd ruimer in zodat we hoe dan ook genoeg tijd hebben.

Q: Is de tweede behandeling na 6-13 weken écht noodzakelijk?
A: Ja, die is echt noodzakelijk. Omdat het pigment een lichaamsvreemde stof is stoot je lichaam na de eerste behandeling nog veel pigment af. Ongeveer 40-60%. De kleur geneest dus veel lichter dan de uiteindelijke bedoeling is. Na de nabehandeling binnen 6-13 weken herkent je lichaam het pigment. Hierdoor is de afstoot minder. Ongeveer 30%. Deze nabehandeling is dus echt nodig om het gewenste resultaat de behalen en langdurig plezier te hebben van je brows.

Q: Als je na 1-2 jaar terugkomt voor een nabehandeling, bestaat dit dan opnieuw uit twee behandelingen?
A: Nee, als je na 1-2 jaar terugkomt om je wenkbrauwen te laten bijwerken is dit een eenmalige behandeling. Hierna kun je er weer 1-2 jaar tegenaan voordat de volgende bijwerking eventueel nodig is.

Q: Wat is het verschil tussen microblading en powderbrows?
A: Deze vraag wordt heel vaak gesteld! Hier hebben we een blog over geschreven met alle verschillen en voor- en nadelen op een rijtje; Het verschil tussen microblading en powderbrows

Q: Hoelang blijven powderbrows zitten?
A: Powderbrows blijven 2-3 jaar in de huid. Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van huidtype, leeftijd, conditie van de huid en hoe goed jij voor je brows zorgt (lees: insmeren met zonnebrand, geen peelings en exfolianten op je wenkies etc.). We adviseren dan ook om elke 1-2 jaar even terug te komen voor een opfrisbehandeling. Tijdens de opfrisbehandeling werken we de kleur bij. Dit is een eenmalige behandeling. Hierna heb je weer 1-2 jaar plezier van je brows.

Q: Zijn powderbrows geschikt voor alle huidtypen?
A: Ja! In tegenstelling tot sommige andere PMU technieken, zoals microblading, zijn powderbrows geschikt voor alle huidtypen.

Q: Hoe word de juiste kleur bepaald?
A: De juiste pigmenten worden uitgezocht aan de hand van je wensen, haarkleur, oogkleur, huidskleur en de ondertonen in de huid. Wees niet bang dat het te donker wordt. Wij werken liever natuurlijk en licht dan te donker. We kunnen tijdens de nabehandeling áltijd nog donkerder gaan qua kleur indien jij dit wenst.

Q: Zijn powderbrows ook geschikt bij geen tot weinig haartjes?
A: Zeker, ook dan zijn powderbrows een goede optie voor een natuurlijk en vol effect waardoor dit ‘probleem’ nauwelijks meer op zal vallen.

Q: Hoe kan het dat powderbrows er natuurlijker uit kunnen zien dan wenkbrauwmake-up?
A: Dit komt omdat PMU ín de huid geneest. Het zit net onder het onderste huidlaagje. Make-up zit óp de huid. Dit maakt een verschil. Mooi aangezette PMU oogt hierdoor veel natuurlijker dan wenkbrauwmake-up.

Q: Kan de behandeling bij eerder gezette PMU?
A: Niet in alle gevallen. Stuur altijd eerst foto’s via WhatsApp zodat wij dit kunnen beoordelen voordat je een afspraak boekt.

Q: Waarom mag ik na de behandeling niet in de zon?
A: Na de behandeling zijn je wenkbrauwen vergelijkbaar met een schaafwond en mag je er eventjes niets op smeren. Ook geen zonnebrand. Je kan je wenkbrauwen dus niet beschermen tegen de UV-straling. Na ongeveer 7-10 dagen zijn de wenkbrauwen oppervlakkig genezen en mag je ze insmeren met zonnebrand factor 30-50. Vanaf dan kun je weer in de zon. Zorg er wel voor dat je je wenkbrauwen een half uur van te voren insmeert voordat je de zon in gaat én je dit elke paar uur herhaalt. Zo heb jij zo lang mogelijk plezier van je powderbrows.

Q: Krijg je korstjes na de behandeling?
A: Meestal krijg je na de behandeling korstjes of schilfertjes. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Zo lang er korstjes op de wenkbrauwen zijn mogen ze niet nat worden. Dit betekend even voorzichtig zijn met douchen! Lees alles over de nazorg hier; Genezing en nazorg na een PMU behandeling

Q: Hoe weet ik zeker dat mijn powderbrows niet te donker zullen worden?
A: Wees hier vooral niet bang voor. Ik speel altijd op safe tijdens de eerste behandeling zodat jij rustig kunt wennen aan je nieuwe brows. Tijdens de nabehandeling weten we hoeveel pigment je huid heeft afgestoten en hoe de kleur is genezen. Aan de hand daarvan kunnen we de kleur altijd nog intenser maken.

Q: Hoelang duurt het voordat je het uiteindelijke resultaat ziet?
A: Het uiteindelijke resultaat zie je vanaf 6 weken na de tweede behandeling. De wenkbrauwen zijn dan volledig genezen en de kleur zoals deze bedoeld is. Echter heb je na de eerste behandeling al gelijk profijt. Vanaf dan kan jij elke ochtend 10 minuten langer in bed blijven liggen omdat je brows in ieder geval in goede shape zitten!

Twijfel je nog? Boek een gratis en vrijblijvend consult voor persoonlijk advies

Comments
  • Eva je bent een topper! Ik vond het best wel spannend, maar toen ik je zag en passievol hoorde praten over jouw vak, heb ik met plezier en in een bijzondere leuke ‘cel’ heerlijk ontspannen op de behandeltafel gelegen. De behandeling heb ik nauwelijks gevoeld (heb mij wel 48 uur van tevoren gehouden aan de instructies) En het resultaat: prachtig! Zo fijn ook om mijn wenkbrauwen, na al die jaren, niet meer te hoeven opmaken 💋

Comments are closed.