Het verschil tussen microblading en powderbrows

Microblading en powderbrows zijn twee compleet verschillende technieken op het gebied van semi-permanente wenkbrauwmake-up. In deze blog zullen we uitleggen in hoeverre de microblading,- en powderbrowtechniek van elkaar verschillen.

Bij de microblading techniek worden er zogenoemde ‘haartjes’ in de huid gesneden welke worden gevuld met pigment. Dit wordt gedaan met een dun mesje met hierop pigment. Deze techniek wordt hierdoor vaak als pijnlijk ervaren.

Doordat er bij microblading met een mesje sneetjes in de huid worden gemaakt brengt dit relatief veel huidschade en soms zelfs littekenweefsel met zich mee. Deze schade heeft een nadelig effect op de genezing en houdbaarheid van de behandeling. Microblading vervaagt over het algemeen helaas snel en is niet geschikt voor vettere huidtypes. Daarnaast wordt er vaak te diep in de huid gewerkt. Dit heeft als gevolg dat de kleur kan gaan uitlopen onder de huid en grijs/blauw of zelfs rood zal verkleuren. De houdbaarheid van deze behandeling is gemiddeld 1-2 jaar.

Bij de powderbrow techniek worden er machinaal minuscule pixels gecreëerd nét onder de opperhuid. Doordat dit machinaal én met een bepaalde techniek gebeurd is de kans op te diep werken nihil. Doordat er machinaal en met een flinterdunne naald wordt gewerkt wordt de huid nauwelijks beschadigd. Hierdoor komt er geen tot weinig wondvocht vrij en is de behandeling nauwelijks pijnlijk. Als gevolg hiervan zijn de resultaten van powderbrows langer dan die van microblading en zal de kleur genezen zoals deze bedoeld is. De resultaten van powderbrows zijn gemiddeld 2-3 jaar. Powderbrows genezen niet rood, blauw of grijs en zullen niet uitlopen onder de huid. Ook zijn powderbrows geschikt voor alle huidtypes.

Door de nadelige effecten van de microbladingtechniek kiezen wij er bij Powderbrows by Eva voor deze behandeling niet aan te bieden.

Klik hier voor meer informatie over de powderbrow behandeling.