Genezing en nazorg na een PMU behandeling

De genezingsperiode

Het duurt ongeveer twee weken voordat je powderbrows oppervlakkig genezen zijn. De volledige genezing duurt 6 tot 13 weken. Het is in die periode belangrijk om alle instructies op het gebied van nazorg nauwkeurig op te volgen. Zo weet je zeker dat je powderbrows helen zoals we ze bedoeld hebben.

Dag 1-3: Direct na de behandeling zijn je wenkbrauwen vrij donker. Schrik daar niet van, dat hoort helemaal! Daaronder zitten de powderbrows zoals jij ze wilt verstopt. Deze dagen mag je je wenkbrauwen elke 2 á 3 uur even afnemen met een schoon, vochtig wattenschijfje.

Dag 3-14: De dagen na de behandeling drogen de wenkbrauwen op. Hierdoor lijkt de kleur donkerder dan je zou willen. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Er kunnen korstjes en schilfertjes ontstaan. Vanaf dag 3 t/m dag 7 mag je je wenkbrauwen tweemaal daags insmeren met een speciale cremé. Deze krijg je mee na je behandeling. Krab niet aan de korstjes. Deze vallen er vanzelf af.

Dag 14-42: Na het afvallen van de korstjes lijken je powderbrows te zijn verdwenen. Dit hoort erbij. De kleur komt in de dagen/weken erna geleidelijk terug.

Dag 42: De wenkbrauwen zijn volledig genezen en jij bent helemaal klaar voor de nabehandeling.

De nazorg

Tijdens de genezingsperiode zijn je powderbrows (PMU) vergelijkbaar met een schaafwond en kunnen er korstjes/schilfertjes ontstaan. Daarom vragen ze om wat extra liefde.

Op dag 1 t/m dag 3 van de genezing mag je je powderbrows elke 2 á 3 uur afnemen met een schoon, vochtig wattenschijfje om vrijgekomen wondvocht af te vegen. Daarnaast mogen de wenkbrauwen tijdens de eerste 7-10 dagen niet nat worden en smeer je er liever niets op. Even voorzichtig zijn met douchen, make-up en gezichtsproducten dus. Ook wacht je liever nog even met een bezoek aan de sauna, wellness en sportschool. Zweten zorgt ervoor dat het pigment extra zal worden afgestoten en dat is niet de bedoeling.

Omdat je ook even geen zonnebrand kunt smeren en je powderbrows vergelijkbaar zijn met een schaafwond kun je deze dagen niet met je wenkbrauwen in de volle zon. Draag eventueel een pet als je toch de zon in gaat. Als na 7-10 dagen de korstjes er af zijn gevallen kun je weer in de zon mits je je wenkbrauwen elke paar uur in blijft smeren met SPF30-50.

Het is tijdens de genezing de bedoeling dat de wenkbrauwen de kans krijgen om de korstjes zelf af te stoten. Op die manier blijft er zoveel mogelijk pigment in je huid. Ook helpt het om zo min mogelijk aan je wenkbrauwen te zitten en het liefst op je rug  te slapen. Ben je stiekem een buik- of zijslaper? Slaap dan op en satijnen kussensloop. Dit voorkomt niet alleen schuring met je powderbrows maar is ook nog eens lekker zacht voor je huid. Vanaf dag 3 t/m dag 7 mag je de wenkbrauwen twee maal daags insmeren met een speciale cremé. Deze krijg je mee na je behandeling.

Na het afvallen van de korstjes mogen de wenkbrauwen weer nat worden en mag je weer in de zon. Zorg dat je extra lief bent voor je powderbrows door SPF te smeren (minimaal factor 30!). Zo voorkom je dat je brows vaal wordt en dat het pigment sneller zal vervagen.

Neem voor het maken van een afspraak de algemene informatie over permanente make up en de voorzorginstructies goed door.