Genezing en nazorg na een powder brows behandeling

De genezing van powder brows

De oppervlakkige genezing van je powder brows duurt ongeveer twee weken. De volledige genezing duurt 6 tot 8 weken. Het is in die periode belangrijk om alle instructies op het gebied van nazorg nauwkeurig op te volgen. Zo weet je zeker dat je powder brows helen zoals we ze bedoeld hebben.

Sidenote: Na de behandeling zijn je powder brows te vergelijken met een schaafwond. Om de kans op infecties nihil te houden is het de bedoeling dat je je wenkbrauwen de eerste dagen zo min mogelijk aanraakt (en als je ze aanraakt met schone handen). Verschoon de eerste dagen dagelijks je kussensloop en volg onderstaande adviezen zo goed mogelijk op. Je powder brows zullen je dankbaar zijn ;).

Week 1: Direct na de behandeling kunnen je powder brows vrij donker lijken. Schrik daar niet van, dat hoort helemaal! Daaronder zitten de powder brows zoals jij ze wilt verstopt. De eerste 2 dagen mag je je wenkbrauwen elke 2 á 3 uur even afnemen met een schoon, vochtig wattenschijfje. De dagen daarna drogen je powder brows op. Hierdoor lijkt de kleur donkerder dan je misschien zou willen. Dit is normaal en hoort bij de genezing. Vanaf dag 3 t/m dag 7 mag je je powder brows tweemaal daags insmeren met een speciale cremé. Deze cremé krijg je van mij mee na je behandeling. Er kunnen wat schilfertjes ontstaan (niet krabben!). Je kunt je powder brows deze week even niet nat maken en er niets opsmeren.

Week 2: De schilfertjes zijn van je wenkbrauwen af. Je kunt ze weer nat maken (lees: normaal douchen), sporten, zwemmen en naar de sauna. Smeer je wenkbrauwen goed in met SPF 30, zeker als de zon schijnt. Je powder brows zijn lichter geworden dan je waarschijnlijk wilde. Dit is normaal en komt doordat het pigment deels door de huid wordt afgestoten. De kleur komt in de weken daarna geleidelijk terug.

Week 3-6: Je powder brows kunnen soms een beetje jeuken. Dit komt omdat je huid onder de oppervlakte nog aan het genezen is. De kleur komt steeds meer omhoog.

Week 6-10: Je powder brows zijn volledig genezen en jij bent helemaal klaar voor de nabehandeling. Tijdens de nabehandeling intensiveren we de wenkbrauwen waar nodig en werken we de vorm bij. Na deze tweede behandeling wordt er minder pigment afgestoten dan na de eerste behandeling.

Let op: de afstoot van pigment is na de eerste behandeling niet in te schatten. Om te voorkomen dat je powder brows te donker worden werken we altijd voorzichtig en in eerste instantie liever te licht dan te donker. Tijdens de behandeling evalueren we telkens de intensiteit van de kleur. Let wel, dit kan resulteren in powder brows die lichter zijn dan je ze uiteindelijk zou willen. Dit is normaal en werken we tijdens de nabehandeling helemaal bij!

De nazorg

Tijdens de genezing zijn je powder brows vergelijkbaar met een schaafwond en kunnen er wat schilfertjes ontstaan. Daarom vragen ze om wat extra liefde.

Op dag 1 t/m dag 3 van de genezing mag je je powder brows elke 2 á 3 uur afnemen met een schoon, vochtig wattenschijfje om vrijgekomen wondvocht af te vegen. Zo blijven ze schoon en voorkom je een korst.

Daarnaast mogen de wenkbrauwen tijdens de eerste 7-8 dagen niet nat worden en smeer je er liever niets op. Even voorzichtig zijn met douchen, make-up en gezichtsproducten dus. Ook wacht je liever nog even met een bezoek aan de sauna, wellness en sportschool. Zweten zorgt ervoor dat het pigment extra zal worden afgestoten en dat is niet de bedoeling. Tip: was je haar vlak voor de behandeling!

Omdat je deze eerste dagen ook geen zonnebrand kunt smeren kun je deze dagen niet met je wenkbrauwen in de volle zon. Draag eventueel een pet als je toch de zon in gaat. Als na 7-8 dagen de schilfertjes er allemaal af zijn gevallen kun je weer in de zon mits je je wenkbrauwen elke paar uur in blijft smeren met SPF30-50. Ook mogen die powder brows hierna weer nat worden en kun je weer normaal douchen, zwemmen etc.

Zorg dat je extra lief bent voor je powder brows door SPF te smeren (minimaal factor 30!). Zo voorkom je dat je powder brows vaal wordt en dat het pigment sneller zal vervagen.

 

Neem voor het maken van een afspraak de voorzorginstructies over powder brows en de algemene voorwaarden goed door.