20x Q&A over powder brows (permanente make-up) 2024

In deze blog bespreken we de 20 meest gestelde vragen in 2024 over de powderbrows (permanente make-up) behandeling. Staat je vraag er niet tussen of wil je toch graag persoonlijk advies? Wees dan niet bang om een een gratis consult te boeken of een berichtje te sturen! Ik help je graag. 

Q: Is de powder brows techniek pijnlijk?
A: Nee, de powder brows behandeling is nauwelijks pijnlijk. Het gevoel is voor veel mensen te vergelijken met epileren.

Q: Hoelang duurt een powder brows behandeling?
A: Een powder brows behandeling duurt gemiddeld 1,5-2 uur. We plannen de afspraak altijd ruimer in zodat we hoe dan ook genoeg tijd hebben.

Q: Wat is de prijs van powder brows?
A: Een nieuwe set powderbrows bij Powderbrows by Eva kost 400,-. Bekijk hier alle prijzen.

Q: Is de tweede behandeling na 6-13 weken écht noodzakelijk?
A: Ja, die is echt noodzakelijk. Omdat het pigment een lichaamsvreemde stof is stoot je lichaam na de eerste behandeling nog veel pigment af. Ongeveer 40-60%. De kleur geneest dus veel lichter dan de uiteindelijke bedoeling is. Na de nabehandeling binnen 6-13 weken herkent je lichaam het pigment. Hierdoor is de afstoot minder. Ongeveer 30%. Deze nabehandeling is dus echt nodig om het gewenste resultaat de behalen en langdurig plezier te hebben van je powderbrows.

Q: Als je na 1-2 jaar terugkomt voor een nabehandeling, bestaat dit dan opnieuw uit twee behandelingen?
A: Nee, als je na 1-2 jaar terugkomt om je powderbrows te laten bijwerken is dit een eenmalige behandeling. Hierna kun je er weer 1-2 jaar tegenaan voordat de volgende bijwerking eventueel nodig is.

Q: Wat is het verschil tussen microblading en powder brows?
A: Deze vraag wordt heel vaak gesteld! Hier hebben we een blog over geschreven met alle verschillen en voor- en nadelen op een rijtje; Het verschil tussen microblading en powderbrows

Q: Hoelang blijven powderbrows zitten?
A: Powder brows blijven over het algemeen 2-3 jaar zitten. Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van huidtype, leeftijd, conditie van de huid en hoe goed jij voor je powder brows zorgt (lees: insmeren met zonnebrand, geen peelings en exfolianten op je wenkbrauwen etc.). We adviseren dan ook om elke 1-2 jaar even terug te komen voor een nabehandeling. Tijdens een nabehandeling werken we de kleur bij. Dit is een eenmalige behandeling. Hierna heb je weer 1-2 jaar plezier van je powder brows.

Q: Zijn powder brows geschikt voor alle huidtypen?
A: Ja! In tegenstelling tot sommige andere vormen van permanente make-up, zoals microblading, zijn powder brows geschikt voor alle huidtypen.

Q: Hoe word de juiste kleur bepaald?
A: De juiste pigmenten worden uitgezocht aan de hand van je wensen, haarkleur, oogkleur, huidskleur en de ondertonen in de huid. Wees niet bang dat je powder brows te donker worden. Wij werken liever natuurlijk en licht dan te donker. We kunnen tijdens de nabehandeling áltijd nog donkerder gaan qua kleur indien jij dit wenst. Zo weet je zeker dat je powderbrows niet te donker zullen worden.

Q: Zijn powder brows ook geschikt bij geen tot weinig haartjes?
A: Zeker, ook dan zijn powder brows een goede optie voor een natuurlijk en vol effect waardoor dit ‘probleem’ nauwelijks meer op zal vallen.

Q: Hoe kan het dat powder brows er natuurlijker uit kunnen zien dan wenkbrauwmake-up?
A: Dit komt omdat powder brows ín de huid genezen. Het zit net onder het onderste huidlaagje. Make-up zit óp de huid. Dit maakt een verschil. Mooi aangezette powder brows ogen hierdoor veel natuurlijker dan wenkbrauwmake-up.

Q: Kan de behandeling bij eerder gezette permanente make-up (PMU)?
A: Niet in alle gevallen kunnen powder brows geplaatst worden over al eerdere permanente make-up. Stuur altijd eerst foto’s via WhatsApp zodat wij dit kunnen beoordelen voordat je een afspraak boekt.

Q: Waarom mag ik na de behandeling niet in de zon?
A: Na de behandeling zijn je wenkbrauwen vergelijkbaar met een schaafwond en mag je er eventjes niets op smeren. Ook geen zonnebrand. Je kan je wenkbrauwen dus niet beschermen tegen de UV-straling. Na ongeveer 7-10 dagen zijn de wenkbrauwen oppervlakkig genezen en mag je ze insmeren met zonnebrand factor 30-50. Vanaf dan kun je weer in de zon. Zorg er wel voor dat je je wenkbrauwen een half uur van te voren insmeert voordat je de zon in gaat én je dit elke paar uur herhaalt. Zo heb jij zo lang mogelijk plezier van je powderbrows.

Q: Krijg je korstjes na de behandeling?
A: Soms krijg je na de behandeling korstjes of schilfertjes. Dit is normaal en hoort bij de genezing van powderbrows. Zo lang er korstjes op de wenkbrauwen zijn mogen ze niet nat worden. Dit betekend even voorzichtig zijn met douchen! Lees alles over de nazorg hier; Genezing en nazorg na een PMU behandeling

Q: Hoe weet ik zeker dat mijn powder brows niet te donker zullen worden?
A: Je hoeft niet bang te zijn dat je wenkbrauwen te donker zullen uitpakken. Ik speel altijd op safe tijdens de eerste behandeling zodat jij rustig kunt wennen aan je nieuwe brows. Tijdens de nabehandeling weten we hoeveel pigment je huid heeft afgestoten en hoe de kleur is genezen. Aan de hand daarvan kunnen we de kleur altijd nog intenser maken. Daarbij laat ik je regelmatig rechtop zitten tijdens de behandeling en geef ik je een spiegeltje. Zo behoud je een gevoel van controle en evalueren we samen regelmatig de intensiteit van de kleur.

Q: Hoelang duurt het voordat je het uiteindelijke resultaat ziet?
A: Het uiteindelijke resultaat zie je vanaf 6 weken na de tweede behandeling. De wenkbrauwen zijn dan volledig genezen en de kleur zoals deze bedoeld is. Echter heb je na de eerste behandeling al gelijk profijt. Vanaf dan kan jij elke ochtend 10 minuten langer in bed blijven liggen omdat je brows in ieder geval in goede shape zitten!

Q: Wat is het voor- en na verschil bij powder brows?
A: Powderbrows geven een zachte, natuurlijke poederlook zodat het lijkt alsof jij je wenkbrauwen hebt ingeschaduwd met wenkbrauw make-up (maar dan natuurlijker). Bekijk hier mijn portfolio om te zien wat je kunt verwachten. Keep in mind dat ‘net gezette’ powderbrows donkerder zijn dan ze uiteindelijk zullen worden. Tijdens de genezing wordt nog een groot deel van het pigment afgestoten. Lees hier alles over de genezing van powderbrows.

Q: Is een powder brows behandeling mogelijk tijdens zwangerschap?
A: Nee, tijdens een zwangerschap is het niet mogelijk om een powder brows behandeling te ondergaan. Als je zwanger bent wil je alle onnodige risico’s vermijden. Lees hier alles over de voorwaarden voor een behandeling

Q: Kun je powder brows laten zetten tijdens chemotherapie?
A: Helaas kun je geen enkele vorm van permanente make-up behandelingen ondergaan tijdens de periode van chemotherapie. Dit heeft te maken met een verminderde afweer als gevolg van chemotherapie en de verhoogde kans op infecties wat daarmee gepaard gaat. Wel wil ik je natuurlijk zo snel mogelijk helpen zodra je weet wanneer je eventuele periode in zult gaan. Agenda vol? Stuur mij een berichtje en we zorgen samen dat je op korte termijn ingepland kunt worden.

Q: Wat is het verschil tussen ombre brows en powderbrows?
A: Powder brows kent vele termen: ombre brows, soft ombre brows, ombre powder brows etc. Powder brows is de overkoepelende term voor al deze termen. Ombre betekend dat het begin van de wenkbrauw lichter wordt ingekleurd dan het middelste- en achterste deel van de wenkbrauw. Dit creëert een overloop effect wat zorgt voor een natuurlijk en subtiel resultaat. Dit overloop effect is een standaard kenmerk van powder brows. Laat je hierdoor niet afleiden. Kijk vooral naar de werkwijze van de salon. De ene salon zet powder brows op een hele natuurlijke manier en de andere salon houdt van ‘strakkere’ powder brows. Kies aan de hand van het portfolio naar wat bij je past.

Klik hier om mijn portfolio te bekijken!

Q: Hoelang mag ik niet douchen na de powder brows behandeling?
A: Je kunt gelukkig wel gewoon douchen na de behandeling. Echter is het belangrijk om je powderbrows even droog te houden. Dus even voorzichtig met het wassen van je haren en gezicht. Dit duurt ongeveer 7 dagen. Daarna zijn je wenkbrauwen oppervlakkig genezen en is de huid weer dicht. Vanaf dan kun je weer met een gerust hart douchen en je haren wassen. Indien je wenkbrauwen toch een beetje nat worden onder de douche kun je deze gewoon droog deppen met een schone handdoek.

Q: Hoelang kan ik niet sporten na de powder brows behandeling?
A: Het is belangrijk om ongeveer 4-5 dagen na de behandeling niet te zweten (in je gezicht dan). Dus intensief sporten is niet raadzaam. Zweten zorgt voor extra afstoot van het pigment en het minder goed behouden van je powder brows. Rustig sporten kan wel. Dit geldt overigens ook voor een bezoek aan de sauna.

Twijfel je nog? Boek hier een gratis en vrijblijvend consult voor persoonlijk advies! 
Comments
  • Eva je bent een topper! Ik vond het best wel spannend, maar toen ik je zag en passievol hoorde praten over jouw vak, heb ik met plezier en in een bijzondere leuke ‘cel’ heerlijk ontspannen op de behandeltafel gelegen. De behandeling heb ik nauwelijks gevoeld (heb mij wel 48 uur van tevoren gehouden aan de instructies) En het resultaat: prachtig! Zo fijn ook om mijn wenkbrauwen, na al die jaren, niet meer te hoeven opmaken 💋

Comments are closed.