Alles over permanente make-up (PMU) + tips

Powder brows zijn een vorm van permanente make-up. Ook wel PMU genoemd. Voordat je een afspraak maakt voor powder brows/permanente make-up is het belangrijk dat je weet wat het precies inhoudt. Hieronder beschrijven we de meest belangrijke punten en tips. 

Permanente make-up (PMU) is niet permanent

Voordat je permanente make-up (PMU) besluit aan te brengen is het belangrijk om te weten dat permanente make-up niet permanent is. PMU van deze tijd is semi-permanent. Dit betekend dat het met de jaren geleidelijk uit je huid zal verdwijnen. Hoelang permanente make-up mooi blijft is geheel afhankelijk van de techniek van de behandeling (powder brows, microblading, nano brows etc.), leeftijd, huidtype en vooral ook hoe goed jij voor je PMU zorgt.

Juiste salon

Voordat je besluit PMU aan te laten brengen is het enorm belangrijk je research te doen naar de salon waarbij jij je wilt laten behandelen. Kijk hierbij goed naar de portfolio’s van verschillende salons en ga na of het werk wat je daar ziet overeenkomt met wat jij mooi vindt. Let op of de foto’s op social media ook daadwerkelijk van desbetreffende salon zijn. Volg je intuïtie en doe wat voor jou goed voelt! Daarnaast is het belangrijk dat een salon een geldige GGD vergunning heeft voor het zetten van permanente make-up. Dit kun je altijd controleren op de website https://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/.

Kies een salon uit op hun werk NIET op prijzen

Om mooie PMU te kunnen zetten is veel kennis, ervaring en oefening nodig. Om jou de beste resultaten te bieden hebben artiesten daarom veel geld en tijd gestoken in scholingen, producten en materialen. De prijzen lijken misschien hoog, maar zijn het dubbel en dwars waard. Het is jouw gezicht als canvas. Dat mág niet mislukken. Ga daarom nooit voor de laagste prijs maar voor een portfolio dat past bij je wensen en een salon die voor jou goed voelt. Zie het als een investering in jezelf en spaar er desnoods voor, je zult jezelf dankbaar zijn!

Bekijk hier mijn portfolio! 

Het belang van goede nazorg

Na jouw PMU behandeling moet de huid genezen. Dit duurt ongeveer 6-8 weken. Een goede nazorg is van belang om zoveel mogelijk pigment in de huid vast te houden. Ook na de genezing blijft nazorg belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw PMU zo lang mogelijk mee gaat. Onderschat dit niet! De belangrijkste nazorg is om je PMU dagelijks te beschermen met SPF30-50 (zonnebrand). Het liefst ook in de winter. Als het hartje zomer is en de zon schijnt is het belangrijk om elke paar uur wat zonnebrand te smeren. UV-straling kan er namelijk voor zorgen dat jouw PMU sneller vervaagt. Dat wil je natuurlijk niet! Ook belangrijk om een beetje uit te kijken met exfolianten op je gezicht. Een exfoliant verwijderd de dode huidcellen en zorgt voor cel vernieuwing. Jouw PMU zit nét onder de opperhuid en je kan je misschien voorstellen dat de vervaging sneller zal gaan als je dit vaak gebruikt. Soms een exfoliant op je PMU is echter niet erg en kan er zelfs voor zorgen dat jouw PMU blijft stralen omdat het laagje dode huidcellen wordt afgebroken. Lang verhaal kort, niet te vaak dus ;).

Alle nazorg van Powder brows by Eva is te vinden op de volgende pagina; Genezing en nazorg na een powder brows behandeling

PMU kan niet oneindig bijgewerkt worden

Permanente make-up heeft als grootste voordeel dat je er geen tot weinig werk aan hebt. Je kunt ‘s ochtends opstaan met een prachtig sprekend gezicht zonder dat je hiervoor je make-up tas te voorschijn moet halen. Echter is het goed om te weten dat PMU niet oneindig bijgewerkt kan worden. De huid kan namelijk maar een bepaalde hoeveelheid pigment opnemen. In het geval je powder brows hebt en deze nog vrij donker zijn maar je wilt ze graag nóg donkerder kan het goed zijn een bijwerking nog even uit te stellen. In dit geval kan je het beste zelf iets bij tekenen met make-up.

Een goede gezondheid is van belang

Wil jij een afspraak maken voor permanente make-up maar heb je een medische achtergrond en/of gebruik je medicijnen? In sommige gevallen is het raadzaam eerst te overleggen met je huisarts of specialist. Stuur bij twijfel een berichtje naar de salon om je te laten adviseren. 

Klik hier voor de algemene voorwaarden die door Powder brows by Eva worden gehanteerd. 

Het belang van goede voorzorg

Ben jij om en heb je je afspraak voor PMU gepland staan? Yes! Bereid je goed voor op je afspraak. De voorzorg bij een powder brows behandeling is belangrijk om goed op te volgen. Deze dragen bij aan een soepele behandeling en een mooie genezing en pigment opname in de huid. 

Ben je er over uit en wil je graag powderbrows? Klik dan hier om een afspraak te maken. Ook voor een consult is het handig eerst een afspraak in te plannen.